Iscurio policijski izvještaj paklene noći u Koelnu: Prestravljene žene bježale od nasilne gomile

Foto: FAH

U INTERNOM policijskom izvještaju koji je napravljen nakon seksualnog zlostavljanja žena tijekom dočeka nove godine u Koelnu opisano je kako su žene bježale kroz gomile pijanih muškaraca, javlja Sky news.

Dokument kojeg su objavili njemački mediji dokazuje kako su se policajci mučili pri smirivanju bijesne gomile, nekoliko tisuća muškaraca (navodno imigranata) bacalo je pirotehnička sredstva i boce.

Piše i kako su se policijske snage teško nosile s uplašenim građanima, među kojima je bilo i šokirane djece, dok je rulja trčala prema glavnoj željezničkoj postaji nekoliko minuta prije ponoći.

Glasnogovornik federalne policije Jens Floeren potvrdio je autentičnost izvještaja, no i naglasio kako se radi o subjektivnoj procjeni jednog od policajaca koji se u trenucima napada nalazio na mjestu događaja.

Sveukupno je policija primila 121 prijavu za seksualno zlostavljanje i pljačku tijekom dočeka nove godine u centur grada, dvije od njih bile su za silovanje.

Istražitelji su identificirali 16 mlađih muškaraca, većinom sjeverno-afričkog podrijetla koji bi mogli biti glavni osumnjičenici za napade.

Pročitajte više