ISIS objavio pravila seksanja s ropkinjama

Foto: 123rf

TEOLOZI Islamske države izdali su opširne upute o tome kada "vlasnik" zarobljenih žena može imati seks s njima, piše Reuters.

Fetve u kojima su popisana pravila imaju snagu zakona, a one bacaju novo svjetlo na to kako islamisti pokušavaju reinterpretirati nekoliko stoljeća stara učenja kako bi opravdali seksualno ropstvo žena u Siriji i dijelu Iraka pod njihovom kontrolom.

Fetva o ponašanju prema seksualnim ropkinjama dio je velikog broja dokumenata koje su američke snage zaplijenile tijekom potrage za nekim čelnim ljudima ISIS-a u Siriji još u svibnju.

Među ostalim, otac i sin ne smiju imati seksualne odnose s istom robinjom. Ako više muškaraca ima vlasništvo nad istom ženom, s njom nitko ne smije imati odnose jer se ona smatra zajedničkim vlasništvom.

UN je već ranije optužio ISIS zbog zlostavljanja i silovanja tisuća žena i djevojčica, posebno pripadnica naroda Jazida iz sjevernog Iraka.

Ne da ISIS-ovci svoje zločine ne pokušavaju prikriti, oni su otišli i korak dalje i osnovali neku vrstu ministarstva "ratnog plijena" kako bi lakše upravljali robovima.

Pročitajte više