ISIS svoju vlast planira učvrstiti velikim "baby boomom", a zadaća žena je da od djece naprave borce

Screenshot: YouTube

ISIS ima dugoročne planove kako u bliskoj budućnosti proširiti kalifat koji su proglasili na Bliskom istoku, piše Fox News. Jedna od metoda je pomoću demografije, odnosno naglim povećanjem broja stanovnika, a vođe ove tvorevine smatraju da će djeca odgajana pod njihovom zaštitom ujedno postati i fanatični borci za njihove ciljeve.

Srednjovjekovnu brutalnost ovi su fanatici već počeli kombinirati sa sofisticiranom marketinškom propagandom kojom žele povećati broj stanovnika. Tako se propagiraju vrtići, pedijatrijske ustanove, a postoji i specifična doktrina koja objašnjava koliku odgovornost imaju borac ISIS-a i njegova supruga da produže svoju vrstu. Ranije ove godine objavljen je i propagandni video u kojem dr. Tareq Kamlehan, australski psihijatar koji se pridružio ISIS-u, govori koliko je dobar "sistem koji vode" te poziva druge medicinske stručnjake da im se pridruže.




"ISIS vjeruje da što više ljudi mogu napraviti po svojoj ideologiji to bolje, a oni koji su rođeni u nasilnoj ideologiji najčešće su najprivrženiji cilju", smatra Clinton Watts sa jednog američkog instituta koji se bavi vanjskom politikom.

Naravno, ISIS i u pitanjima trudnoće i majčinstva ne preza od nametanja svojih ideoloških stavova. Tako je zabranjen carski rez jer je neislamski, a jedan od razloga zabrane jest i činjenica što može ugroziti buduću reprodukciju. Na Twitteru su se povremeno pojavljivale slike tek rođene djece koja spavaju uz pištolje, bombe i zastave ISIS-a, a vjeruje se da su slike napravljene upravo na području Islamske države.

Smisao žene je odgajati borce Islamske države

Kako odgojiti "džihadsko dijete" je jedno od pitanja kojim se bave ISIS-ove publikacije, a jedan članak pod imenom "Ženina uloga u džihadu" kaže da je najvažnija uloga koju žena može igrati u kalifatu je da indoktrinira njenog potomka što je ranije moguće. Majke bi, prema ISIS-ovom savjetu, sinove trebale hrabriti da se igraju sa plastičnim pištoljima.

Ipak, da bi populacijska politika bila uspješna, ISIS-u trebaju bolnice. Tu se javljaju problemi jer ISIS teško održava bolnice, a nedostaje im i medicinske opreme. Zbog nedostatka ljudstva čak toleriraju neke ISIS-u nepojmljive stvari kao primjerice da muškarci i žene rade zajedno. Da imaju problem s održavanjem bolnica dokazuje i podatak da stanovnici Mosula, najjačeg ISIS-ovog utočišta u Iraku, na brojne operacije moraju ići u Bagdad. Međutim, osim što za to moraju platiti visoku cijenu, pacijenti kod kuće moraju imati "sponzora". Ukoliko se ne vrate natrag u Mosul ISIS će im sponzora ubiti.

Pročitajte više