ISIS u novoj snimci prijeti i Hrvatskoj: "Vi ste dio vražje koalicije, spalit će vas plameni rata"

Screenshot: YouTube

TERORISTI Islamske države objavili su novu snimku u kojoj prijete novim terorističkim napadima diljem svijeta. Prijetnja se odnosi na čak 60 zemalja diljem svijeta, a među njima su i Hrvatska, BiH, Slovenija i Srbija.

Zemlje kojima je upućena prijetnja proziva se jer su dio "vražje koalicije" oformljene protiv Islamske države. Zemlje se upozorava da će ih "spaliti plameni rata"

"Mi se klanjamo samo Allahu. Amerika kaže da ima najveću vojsku u povijesti. Vi možete biti jaki u brojkama i oružju, ali vaši vojnici su uplašeni. Vraćaju se kući, svake godine ih 6.500 počini samoubojstvo", kaže glas na snimci objavljenoj na internetu. "Naš saveznik je najveći. On je Alah i sva slava ide njemu", dodaje.

 

U snimci se džihadisti hvale veličinom svojeg kalifata, a vojnike SAD-a nazivaju borcima koji se bore za "lažljivce".

"Mi smo muškarci koje vodi islam i želja za džihadom, ujedinjeni pod jednom zastavom. To je izvor naše slave i naše poslušnosti našem bogu", kaže glas na snimci te dodaje "za razliku od mnogobrojnih devijantnih država ujedinjenih pod zastavom američke koalicije".

Amerikancima poručuju kako ih napadaju raketama od kojih je svaka vrijedna 250.000 dolara, dok džihadisti siju smrt "mecima od 50 centi".

Pročitajte više