Islamska zajednica u Hrvatskoj održala 3. sabor

SABOR Islamske zajednice u Hrvatskoj na 3. zasjedanju održanom jučer u Zagrebu usvojio je izvješća o radu u prošloj godini i proračun te plan rada za ovu, podupro je suradnju s drugim vjerskim zajednicama i osudio svaki oblik terorizma, osobito posljednji teroristički napad u Španjolskoj, priopćeno je danas iz Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Na zasjedanju koje je otvorio predsjednik Sabora Esad Ćustović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić podnio je izvješće o stanju Islamske zajednice u Hrvatskoj te izvješće o radu Islamske zajednice u 2003. godini. Na zasjedanju je podneseno izvješće o zaključnom računu Mešihata Islamske zajednice, Medrese "Dr. Ahmed Smajlović" i Medžlisa Islamske zajednice u Hrvatskoj. Na poslijetku je podnesen i prijedlog proračuna za 2004. godinu za spomenute asocijacije Islamske zajednice. Nakon konstruktivne i opsežne rasprave usvojena su izvješća i predložen je plan za 2004. godinu, kaže se u priopćenju.

Navodi se kako Islamskoj zajednici u Hrvatskoj u narednom periodu predstoje mnoge aktivnosti kao što su završetak pripremnih radnji na izgradnji Islamskog centra u Rijeci, kupovina zemljišta za izgradnju Islamskog centra u Osijeku, izgradnja objekta za potrebe Islamske zajednice u Umagu i doma za socijalne potrebe u Maljevcu, uređenje prostora za rad dječjeg centra u Zagrebu, te pripreme za početak rada Visoke škole (teološko-socijalne) u Zagrebu.

Sabor podupire suradnju s drugim vjerskim zajednicama kroz dijalog, međureligijske susrete te opći dijalog među ljudima.

Podupiru se Medžlisi Islamske zajednice u Hrvatskoj na angažiranju rada na humanitarnom planu kako bi se potrebitim pomoglo u savladavanju raznih teškoća kojima su svakodnevno izloženi.

Sabor Islamske zajednice osuđuje svaki oblik terorizma, a napose ovaj posljednji događaj u Španjolskoj, gdje je poginulo dvije stotine nevinih ljudi a oko 1500 je ranjenih, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više