Ispeci pa reci: Jure Šundov uvjeren da netko paleći Marjan želi naštetiti Kerumu

U SPLITU piromanija odmah preraste u prvorazredni politički problem. Kod Zoo vrta buknulo je već drugi put u svega tri dana pa je Kerumov zamjenik Jure Šundov nakon posjeta požarištu danas iznio zanimljivu tezu: "To je netko tko ne želi dobro gradonačelniku Kerumu. Želi da Marjan izgori u njegovom mandatu."

"Bolesnika odmah treba uhititi"

Opa. Znači tako. Napadnut je borac za očuvanje Marjana, isti onaj što usred šumarka na Prvoj vodi dragoj misli kafić napraviti, a već godinama zbog njegovog lokala na Benama auti i motori bez problema voze po šumi. Da se kip Isusa ne spominje. Koliko bi stabala trebalo prepilati za najvećeg na svijetu, jer samo takav može biti dobar za gradonačelnika i njegovu velebnu zamisao?

Bolesnika bi odmah trebalo uhititi, zaključio je Šundov i svakako pri tom pogodio u središte problema. Baš tako razmišlja i šef Javne vatrogasne postrojbe Felicio Parčina, koji je jutros naglasio da su požari podmetnuti i da se radi o osobi koja jako dobro zna što radi.

Vrhunac neukusa, paljenje Marjana pretvarati u političke poene za HGS

Čuvši što Šundov govori, oglasila se i Inicijativa za Marjan, grupa građana koja se već mjesecima bori protiv agresivne politike uzurpacije park šume. Počeli su sa prosvjedom na Prvoj vodi, koji je okupio pet tisuća duša. Uporno njeguju kritički odnos prema gradskoj vlasti. Nije im promaklo što Kerumov zamjenik zapravo želi poručiti svojom izjavom.

"Teoriju zavjere dogradonačelnika Šundova držimo vrhuncem neukusa. Ovu dramatičnu i za građane tešku situaciju doveo je u izravnu vezu sa diskreditiranjem Željka Keruma. To se može shvatiti i kao pokušaj da se ta politička opcija okoristi ovim nemilim događajem", istaknula je Inicijativa. Inače se zalažu da se po uzoru na Nacionalni park Paklenicu uvede video nadzor koji bi omogućio hvatanje neodgovornih piromana.

Politička paranoja

Političku paranoju koja je danas zavladala u Splitu možda bi najefikasnije riješio kvalitetan policijski rad, odnosno, privođenje osumnjičenog i njegovo pritvaranje zbog opasnosti od ponavljanja djela. Zasada, međutim, iz policije ne stižu ohrabrujuće vijesti. Još ništa. Što je zabrinjavajuće. I zbog Marjana, a i zbog mentalne stabilnosti splitskih političara.

Pročitajte više