Ispitani svi svjedoci u slučaju ARZ: Žužul, Prskalo i Korpar izašli iz Remetinca

SLAVEN ŽUŽUL, vlasnik Skladgradnje te Jurica Prskalo i Zlatko Korpar, bivši članovi Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, izašli su danas na slobodu, jer su u posljednja dva dana ispitani svi predloženi svjedoci u istrazi koja je otvorena prije dva tjedna zbog navodne štete od 11 milijuna kuna.

Svjedočio i direktor Konstruktora

Ispitane su, među ostalim, i odgovorne osobe izvođača na spornim dionicama. Tako je svjedočio i Željko Žderić, direktor Konstruktora te njegove kolege iz Viadukta i Hidroelektre. Teza je Državnog odvjetništva da su izvođači bili tek puki posrednici u pregovaračkom poslu između investitora ARZ-a i podizvođača Skladgradnje, što je u potpunoj suprotnosti s građevinskom praksom. 

Prosljeđuje se

Primjerice, tužiteljstvo raspolaže i s dokumentima koji su slani izvođačima s napomenom - prosljeđuje se. Slaven Žužul to je demantirao, i u ovom postupku branio se tvrdnjom da Skladgradnja kao podizvođač nije mogla diktirati cijene radova. Osim toga, istaknuto je i kako model "ključ u ruke" nije nikako mogao biti štetan za investitora ARZ, već upravo suprotno.

Pročitajte više