Ispred diskoteke u Koprivnici pretučena četiri njemačka mladića

U TUČNJAVU koja se dogodila rano jutros između 1,30 i 3,30 sati ispred koprivničke diskoteke "Hollywood", teže je ozlijeđen 20-godišnji njemački državljanin azijskog podrijetla, kojeg su, zajedno s trojicom njegovih prijatelja, napala trojica pripadnika jedne koprivničke nasilničke skupine, doznaje se u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Napad na mlade njemačke državljane, u dobi od 18 do 22 godine, koji su u Koprivnici bili u gostima, PU koprivničko-križevačka u priopćenju je okvalificirala "iz rasističkih pobuda".

Kako se, naime, navodi, najprije je jedan pripadnik koprivničke nasilničke skupine u diskoteci verbalno i fizički napao 20-godišnjeg Nijemca azijskog podrijetla.

Kada su zaštitari sve mladiće udaljili, sukob je nastavljen ispred diskoteke, gdje su trojica mladih koprivničkih nasilnika šakama i tupim predmetima pretukli četvoricu mladih Nijemaca.

U tome je prednjačio 26. godišnji vođa koprivničke skupine, te je teško ozljedio Nijemca azijskog porijekla, kojemu je liječnička pomoć pružena u koprivničkoj Općoj bolnici ali nije zadržan na liječenju.

Protiv 26-godišnjaka iz Koprivnice policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, dok su sva trojica nasilnika dobila prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira i drskog ponašanja.

Pročitajte više