Ista budala, tjedan kasnije: HGSS opet spašavao Belgijca s iste stijene na Velebitu

NEVJEROJATNO, ali istinito. Na istoj stijeni s koje su ga pripadnici zadarskog HGSS-a spašavali prošlog ponedjeljka, opet je zapeo 32-godišnji E. F. - uporan, ali očito ne baš pretjerano spretan i pametan penjač iz Belgije.

Ovog puta s njim nije bio 32-godišnji R. L. s kojim se prošlog ponedjeljka krenuo penjati po 200 metra dugom smjeru "Senza Pieta" na Debelom kuku u Velikoj Paklenici, već su mu se pridružili 35-godišnji P. V. i 25-godišnji W. V.

Kako navode u HGSS-u, "penjački" trojac je nakon neuspjelog absajla, ostao u stijeni nedaleko mjesta na kojem su također prilikom spuštanja po užetu Belgijci "zaglavili" i prošlog ponedjeljka. Ovog puta poziv u pomoć zaprimljen je u 18.15 sati, nakon čega se u akciju spašavanja uputilo osmero zadarskih spašavatelja.

Belgijci su vrlo brzo otkriveni na stijeni, na visini od oko 120 metara od podnožja. Spašavatelji su se popeli do pola puta te su ih uz pomoć mobitela i uz svjetlost reflektora naveli da se spuste. Trojac se ovoga puta također izvukao bez ozljeda, a spašavatelji su ih otpratili do parkirališta NP Paklenica. Akcija spašavanja završena je u 21.50.

I.M.
Foto: HGSS Zadar

Pročitajte više