Istarski policajac udaljen s dužnosti jer je švercao smrznutu perad i divljač

DJELATNIK PU istarske uhvaćen je na graničnom prijelazu Kaštel kako u svom Audiju A4 ilegalno prevozi 77 komada smrznute peradi i druge divljači.

Policija je zaplijenila njegov teret, koji je pronađen u subotu oko 22 sata i koji je ukupne težine 69 kilograma, a 41-godišnjeg kolegu uhitila te nad njim provela kriminalističku obradu. Tijekom obrade otkriveno je kako je policajac u Italiju htio prokrijumčariti pet komada smrznutih divljih pataka, 52 komada smrznutih divljih fazana, šest komada smrznute ptice veliki pozviždač, koje su strogo zaštićene, jedan komad divlje jarebice, jednog zeca i dva komada srnetine, prenosi portal regionalexpress.hr.

Isto tako, policija je uhitila i 35-godišnjaka s područja Vižinade, koji je nagovarao korumpiranog policajca da mu prokrijumčari ledenu robu preko granice. Policija će protiv svog djelatnika podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o lovstvu, veterinarstvu i zaštiti prirode. Osim toga, protiv njega je pokrenut i disciplinski postupak te je udaljen s dužnosti.

K.S.
Foto: Regional Express

Pročitajte više