Istarski župan: Zabrinut sam događanjima u pulskoj gradskoj upravi

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

ISTARSKI župan Boris Miletić izrazio je zabrinutost posljednjim događajima u Puli, odnosno trenutnom krizom gradske vlasti koja je počela odlaskom nekoliko gradskih pročelnika, a kulminirala jučerašnjom najavom odlaska pročelnice Anje Ademi, desne ruke gradonačelnika Zoričića.

"Kao građanin Pule mogu reći da to definitivno za grad nije dobro jer je recept za uspjeh gradske uprave stabilnost tima koja je u ovoj situaciji izgubljena", kazao je Miletić. Dodao je da bilo koja organizacija i poduzeće, pa tako i ustanova, odnosno Grad, zahtijeva timski rad.

"Pula je kompleksan grad"

Prečeste promjene, smatra Miletić, sigurno ne doprinose tome da tim funkcionira jer gradonačelnik definitivno daje ritam rada, ali istodobno mora imati stručne suradnike oko sebe, koji u timskom radu realiziraju projekte.

"Pula je kompleksan grad i da bi funkcionirao, tim mora funkcionirati. Zato služe direktori, ravnatelji i pročelnici. Pročelnici su prvi suradnici gradonačelnika. Na timu treba raditi. Prečeste promjene sigurno ne doprinose tome da tim funkcionira kvalitetno", naglasio je.

"Zoričić ima legitiman mandat"

Miletić nije htio odgovoriti na pitanje bi li Filip Zoričić zbog toga trebao dati ostavku na mjesto prvog čovjeka Pule, rekavši da su Zoričića izabrali građani i da to treba poštivati.

"To je njegova odluka. On ima legitiman mandat. Ali sigurno da treba razmisliti na koji način dalje voditi grad. To ne može biti nečija igračka, ovdje živi 60 tisuća ljudi, to je prevelika odgovornost i mislim da se na taj način treba i odnositi prema gradu", poručio je Miletić. Prijevremene izbore je pak nazvao posljednjom mjerom, ali i mjerom koju ne treba zaobići ako drugo rješenje ne postoji.

Pročitajte više