Isti ljudi stoje iza napada na Galinca i Miljuša?

NEIMENOVANI policijski izvori potvrdili su Jutarnjem listu kako sumnjaju da iza premlaćivanja Josipa Galinca stoji ista organizacija koja je pretukla i novinara Dušana Miljuša. Da je riječ o istim organizatorima i istim napadačima, sumnja se zbog sličnog scenarija koji se odigrao u još dva zagrebačka slučaja - slučaju premlaćivanja Nike Pekoča, vlasnika tvrtke Hrvatska gradnja koji je 2006. brutalno napadnut nedaleko od ureda Metropolis Tourista na Remetinečkoj cesti te premlaćivanja Tomislava Babića, bivšeg voditelja portfelja Mirovinskog investicijskog društva u vlasništvu Zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je 2005. godine u garaži u Ulici braće Domany pretučen bejzbolskim palicama.

Po hitnom nalogu DORH-a i Uskoka, policija je započela kriminalističku obradu nad Matom Petrovićem i Matom Usorcem, osnivačima tvrtke Metropolis Tourist d.o.o. Zagreb u čijem je najmu hotel "I", inače vlasništvo Industrogradnje. Galinec je navodno premlaćen upravo zbog kriminalnih radnji u tom hotelu. Uskok je u posjedu dokumentacije koja navodno upućuje na to da uprava Metropolisa godinama krivotvori poslovne knjige hotela "I" radi prikrivanja dobiti i utaje poreza, piše Jutarnji list. Državu su time u periodu od 2002. do 2009. godine navodno oštetili za oko sedam milijuna kuna.

Galinec je u svom iskazu danom policiji naveo kako bi motiv premlaćivanja mogao biti spor između nove uprave Industrogradnje i Metropolisa, kojem je stara uprava hotel "I" dala u najam, a nova je taj ugovor proglasila nezakonitim i preplaćenim. Galincu su navodno ponudili da otkupi svoj udio u hotelu "I" po cijeni od 5 milijuna eura, a pretučen je nakon što je ponudu odbio.

Pročitajte više