Istra: Dva slučaja snimanja gole djece

ISTARSKA je policija prošli vikend zabilježila dva slučaja snimanja gole djece, odnosno počinjenja kažnjiva djela iskorištavanja djece ili maloljetnih osoba za pornografiju, izvijestio je danas za novinare glasnogovornik istarske Policijske uprave Robert Pavleković.

Djelatnici rovinjskoga turističkog naselja Valalte u petak popodne policiji su prijavili da su u tom nudističkom kampu zatekli dvojicu stranih turista kako videokamerom snimaju djecu, što je zabranjeno.

Strani državljani, 39-godišnji Nijemac A.K. iz Neumarka i 32-godišnji Poljak A.J.G. iz Gdynie snimali su, kako je utvrđeno, gole dječake i djevojčice videokamerom skrivenom u hladioniku za plažu na kojem su izrezali otvor za objektiv.

Policija je pretražila njihov šator, no osim videosnimke nisu pronađeni nikakvi drugi materijali i dokazi. Dvojac je u subotu sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a istraga bi trebala utvrditi jesu li djecu snimali iz osobnih razloga ili radi poslovne zarade.

Otac dviju djevojčica iz Fažane (3,5 i 6,5 godina) u subotu je obavijestio policiju da je oko podneva primijetio kako njegove kćerkice običnim fotoaparatom snima muškarac na plaži u Valbandonu. Na mjestu događaja uhićen je 53-godišnji talijanski državljanin E.A. iz Padove koji je boravio u Valbandonu.

Premda je pretražila njegovo privremeno boravište, policija osim fotografija djevojčica nije pronašla druge dokaze.

Talijan nije zadržan u pritvoru, nego će biti prijavljen redovitim putem.


Pročitajte više