Istra za Uskrs očekuje oko 55 tisuća turista. "Brojke idućih godina mogu samo rasti"

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

Tijekom uskrsnih blagdana u Istri se očekuje oko 55 tisuća gostiju i oko 180 tisuća turističkih noćenja. Najviše gostiju očekuje se iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, kao i veći broj domaćih gostiju, izvijestili su iz Turističke zajednice Istarske županije.

Ostvarenje tih očekivanja u velikoj će mjeri ovisiti i o vremenskim prilikama, no, prema najavama, predstojeći uskrsni blagdani trebali bi biti jako dobri.

Za Uskrs će biti otvoreno 60-ak hotela

Shodno tome, na istarskom poluotoku će tijekom uskrsnih blagdana biti otvoreno gotovo 60-ak hotela, kako u sustavu velikih hotelskih kuća, tako i onih malih, obiteljskih hotela. Uz to, svoja vrata posjetiteljima otvaraju i ponajbolji kampovi i vile, odnosno apartmani u priobalju i unutrašnjosti Istre.

Među destinacijama najviše turista očekuje se u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli. 

"U prva tri mjeseca ove godine ostvareno je 175 tisuća dolazaka te 575 tisuća noćenja", ističe direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, koji pritom izdvaja rast fizičkih turističkih pokazatelja u siječnju i veljači, koji su za 18 posto bolji u odnosu na lanjsku rekordnu godinu.

"Brojke mogu samo još više rasti"

To samo potvrđuje da je Istra itekako interesantna destinacija za sportske pripreme i sportske evente, ističe Ivošević, koji smatra kako je potencijal u zimskim mjesecima velik pa turističke brojke u Istri u idućim godinama mogu samo još više rasti.

Istarski gradovi za predstojeće uskrsne blagdane organiziraju i brojne prigodne programe pa će tako tijekom vikenda, uz ostalo, u Poreču biti održan sajam tradicionalnih istarskih proizvoda, a u Puli će se na središnjem trgu Forumu predstaviti devet vrhunskih vinara južne Istre. 

Pročitajte više