Istraga ubojstva novinarke Dade Vujasinović: Ključni dokazi su nestali nakon ubojstva

PETNAEST i pol godina od ubojstva novinarke srpskog lista Duga Radislave Dade Vujasinović i godinu dana nakon što je dokazano kako nije izvršila samoubojstvo iz lovačke puške već je ubijena, srpsko tužiteljstvo i policija i dalje rade na slučaju te pokušavaju stupiti u kontakt s ljudima koji su u početku provodili istragu, ali i pronaći dokaze koji su jednostavno nestali.

> Nakon gotovo 15 godina dokazano da je novinarka Radislava Vujasinović ubijena

> Roditelji novinarke Dade Vujasinović: Ubili su je na krivom mjestu

"Radimo na predmetu. Otežavajuća okolnost je ta što se tragični događaj dogodio prije 15 godina. Većina ljudi koja je tada radila u policiji ili je u penziji ili je umrla", naveo je jedan od istražitelja za Alo! Problem istražiteljima predstavlja i činjenica da se ključnim dokazima, odmah nakon Dadine smrti, izgubio svaki trag. Nestali su filcani čepovi nađeni u njenom tijelu i njena odjeća, a s puške iz koje je pucano otisci nikada nisu ni uzeti.

Podsjetimo, Vujasinović je 8. travnja 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu na Trećem bulevaru 118, u Novom Beogradu. Prvi rezultati istrage su govorili o tome kako je riječ o samoubojstvu, ali je obitelj u takva izvješća sumnjala, jer su u stanu pronađeni tragovi krvi dvije različite krvne grupe. Naime, Vujasinović je bila krvne grupe "nula", a osim njene krvi je u stanu pronađen i krvavi otisak prstiju, za kojega je vještačenjem utvrđeno da potječe od krvne grupe "A". Utvrđeno je i kako je tijelo pomicano te kako je metak u Vujasinović ispaljen s veće udaljenosti od one iz koje se sama mogla nastrijeliti. Istraga je ponovno pokrenuta 1998. godine. Novo balističko vještačenje je prošle godine pokazalo kako je Vujasinović ipak ubijena.

Pročitajte više