Istražni zahtjev protiv osumnjičenog za ubojstvo u Čepinu

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako je, na temelju kaznene prijave osječkobaranjske Policijske uprave, istražnom sucu Županijskog suda podnijelo istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1956.), koji je 28. rujna priveden zbog osnovane sumnje za kazneno djelo teškog ubojstva u Čepinu 1991. godine.

U priopćenju za javnost navodi se kako se osumnjičenik tereti da je 5. prosinca 1991. godine u Čepinu, ispred poštanske poslovnice, nakon kraće prepirke s Milenkom Rusićem, mještaninom srpske narodnosti, u nakani da ga usmrti iz svog osobnog automobila izvadio automatsku pušku "Crvena zastava", kalibra 7,62 milimetra.

Osumnjičenik se tereti da je u Rusića rafalno ispalio više hitaca, zadavši mu 10 ulaznih strijelnih ozljeda prsnog koša i trbuha, od kojih je Rusić preminuo na mjestu događaja, stoji u priopćenju osječkog županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića.


Načelnik osječko-baranjske PU Vladimir Faber na nedavnoj je konferenciji za novinare izvijestio da je osumnjičenik, nakon uhićenja, ispitan u nazočnosti branitelja te da je u cjelosti priznao kazneno djelo.

Faber je tada i opovrgnuo da je ovaj događaj povezan s nedavnim uhićenjem mještanina Čepina Freda Marguša, kojega se tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1991. godine u Osijeku.

Pročitajte više