Italija: Berlusconi opovrgava moguće promjene u vladi

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi opovrgnuo je u subotu moguće promjene u njegovoj vladi, ocijenivši da koalicija desnog centra "dobro napreduje".

O eventualnim promjenama nekih ministara u vladi počelo se govoriti kada je u petak u Senatu većinski desni centar bio poražen na nekim prijedlozima novog zakona o budućem televizijskom sustavu. Za ponedjeljak je, prema pisanju lista "Corriere della Sera", sazvan sastanak čelnika stranaka koalicije desnog centra pa se stvorila pretpostavka o mogućim promjenama u vladi.

Berlusconi kaže kako neće mijenjati sastav vlade te kako je proučio i zbog čega je vlada u Senatu bila poražena. Naime, nekih senatora stranaka većinskog desnog centra nije bilo u dvorani u trenutku glasovanja, pa je tako vlada bila u manjini. Moglo se pretpostaviti i da su neki senatori izašli iz dvorane radi izbjegavanja glasovanja za neki zakon s kojim se ne slažu. berlusconi tvrdi suprotno.

"Pogledao sam popis senatora koji nisu bili prisutni i znam da su svi uz mene. Prema tome ne vidim razlog zašto bi njihov nedolazak u dvoranu značio i njihovo neegativno držanje prema koaliciji", rekao je Berlusconi. Izbjegavanje glasovanja se moglo protumačiti kao namjernu želju stavljanja vlade u neugodan pložaj.

"Coriere della Sera" iznosi pretpostavku da će premijer kazati kako treba "prekinuti sa svađama, zasukati rukave i raditi". Prošle su dvije godine od izbora na kojima je pobijedila Berlusconijeva koalicija.

Pročitajte više