Ivana Hodak je žrtva oružane pljačke?

TJEDNIK Nacional iznjedrio je novu teoriju zašto je prije dva tjedna ubijena 26-godišnja kćerka Zvonimira Hodaka, Ivana Hodak. Tvrde da je policija na tragu pljačkaša koji ju je ubio iz koristoljublja te da se prema "novim saznanjima" policije koja predstavljaju "značajan preokret u istrazi" uopće nije radilo o mafijaškom ubojstvu.

Prema tom scenariju, ubojica je likvidirao Ivanu Hodak najvjerojatnije kako bi je opljačkao, jer je vidio ili doznao da je ona podignula stanovitu količinu novca sa šaltera u poslovnici Privredne banke u Radničkoj cesti u Zagrebu, navodi Nacional. Tjednik tvrdi da bi nove informacije, koje idu u prilog ovoj teoriji, kao "najvjerojatniji motiv" ubojstva mlade vježbenice prava mogle izdvojiti upravo pljačku, iako policija nije "posve" isključila druge dosad spomenute  motive ubojstva.

Dva ličioca bila na stubištu jutro kada je ubijena

Pritom se čak pozivaju i na riječi Tomislava Karamarka, koji je u svojoj prvoj izjavi za medije neposredno nakon što se doznalo da će postati ministar unutarnjih poslova pitao: "A što ako nije u pitanju mafijaško ubojstvo?”.

Jedno od novih saznanja u istrazi je da su jutro kada je ubijena Ivana Hodak, na stubištu zgrade gdje je ona ubijena na trećem katu radila dva ličioca, "što bitno smanjuje mogućnost da ju je naručeni ubojica čekao da se pojavi kako bi je ubio".

Ivana Hodak, kći odvjetnika koji brani generala Vladimira Zagorca u jednom od najkontroverznijih pravnih slučajeva u Hrvatskoj, ubijena je s dva hica iz pištolja 6. listopada ove godine. Policija je ispitala više stotina osoba, a osumnjičenih, kao ni konkretnih informacijama o tome kako istraga napreduje, još uvijek nema.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više