Ivaniš: Vlada pogriješila u vezi biračkog prava manjina

PREDSJEDNIK Primorsko goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš kazao je danas na konferenciji za novinare te stranke da je "Vlada pogriješila i obmanula biračko tijelo jer pripadnicima manjina nije osigurala opće i posebno biračko pravo na parlamentarnim izborima."

Ivaniš je ustvrdio da se koalicijska Vlada u svome programu bila obvezala da će pripadnicima nacionalnih manjina omogućiti to pravo, odnosno glasovanje za manjinske i stranačke liste.

Dodao je kako u PGS-u drže da u modernim građanskim društvima u parlamentu nisu potrebni posebni zastupnici manjina, ali da je za dva do tri sljedeća parlamentarna izbora u zemlji manjinama trebalo omogućiti pozitivnu izbornu diskriminaciju.

Na konferenciji je rad dvojice zastupnika PGS-a u Saboru ocijenjen zadovoljavajućim te iskazano uvjerenje da će članovi te stanke u sljedećem sazivu Sabora sudjelovati u istom ili većem omjeru.

Istaknuto je da je PGS pridonio da se loši prijedlozi zakona, kao što su, po njima, paket zakona o turizmu i zakoni o prostornom uređenju, ne usvoje.

Pročitajte više