Iveković: U "Croatia busu" radi se o organiziranom političkom kriminalu

PREDSJEDNIK Novog sindikata Mario Iveković izjavio e danas da se u slučaju "Croatia Bus" radi o "organiziranom političkom kriminalu", a predstavnike gradskih vlasti optužio je da to zataškavaju iz političkih interesa.

Iveković je na konferenciji za novinare ustvrdio da je zagrebački Autobusni kolodvor prije par mjeseci posudio "Croatia Busu" novih milijun kuna, iako ta tvrtka Gradu već duguje 30 milijuna kuna.

Iveković je najavio da će prosvjednici koji traže uvođenje reda u "Croatia Bus" u ponedjeljak doći pred Gradsko poglavarstvo kako bi od gradonačelnice Vlaste Pavić još jedanput zatražili da ih primi na razgovor.

"Budući da gradonačelnica odbija s nama razgovarati već četiri mjeseca, očito je da štiti sprege koje postoje između Croatia Busa, Autobusnog kolodvora, Gradskog poglavarstva i stranaka na vlasti i u oporbi", dodao je Iveković.

On tvrdi da bi stečajni postupak u "Croatia Busu" bio jedini način da Grad naplati svoje dugove i istodobno spriječi prodaju poslovnih prostora i podjelu plijena između bivšeg direktora "Croatia Busa" Leona Sulića i Miroslava Kutle, koji je također umješan u taj slučaj.

"Umjesto toga Zagreb i dalje posuđuje novac i s Croatia Busom na štetan način razmjenjuje zemljišta, pa sve govori da se tu radi o organiziranom političkom kriminalu", rekao je Iveković.

Ponovno je upozorio da zagrebački Trgovački sud ni nakon tri mjeseca nije uveo privremenu mjeru u "Croatia Bus", što prosvjednici traže zbog niza Sulićevih malverzacija, nezakonitog poslovanja i preuzimanja dionica.

Pročitajte više