Ivoševića i investitora privela policija, svađali se. "S čim ti je pao prika?"

Screenshot: Youtube

Vlasnik terena ispod tvrđave Gripe u Splitu započeo je danas s čišćenjem zemljišta, a jedna građanka se pobunila zbog (ponovnog) rušenja stabala. Ubrzo je na mjesto događaja stigao i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Riječ je o parceli koja je široj javnosti postala poznata po kontroverznom rušenju stabla. Na nju su jutros ponovo stigli radnici tvrtke Bešlić, koje je angažirao investitor. Nakon njih stigao je Ivošević, a nedugo kasnije i policija, koja je intervenirala. Policajci su uzeli izjave investitora Igora Kraljevića, Bojana Ivoševića te sugrađanke, koji su se međusobno vrijeđali.

Ivošević rekao da ga je investitor vrijeđao, obojica privedena u policiju na razgovor

Ivošević je prijavio da ga je Kraljević nazivao 'retardiranim', investitor pak tvrdi da ga je Bojan Ivošević nazivao 'kriminalcem'. S druge strane, sugrađanka koja je stala na stranu Ivoševića je, tvrdi investitor, i njega vrijeđala, prenosi Dalmatinski portal.

Policija je na koncu i investitora i Ivoševića privela u postaju, gdje će obaviti dodatne razgovore s njima. 

Građanka: Investitor me vrijeđao da sam jadnica

Izjavu Dalmatinskom portalu dala je ranije spomenuta građanka. 

"Došla sam oko 11 i 30 i Kraljević mi je rekao da se udaljim s ceste, vrijeđao me: 'Jadnice, ajde čuvat doma mater i oca. Je l' imaš ti para, kupi pa gradi.' Na to sam i ja njemu uzvratila i rekla sam mu u slučaju da ima sve uredne papire, ne bi mu se suprotstavljala. Tu sam da pokušam spriječiti ilegalne radnje, zbog kojih je ova država kakva je", rekla je. 

A evo i što su si izgovorili investitor i Ivošević.

Ivošević: Jel ti pao prika u Njemačkoj?

 

"Bit ćeš manji od makova zrna", kazao je investitor Ivoševiću.

"Jel ti pao prika u Njemačkoj? S čim je pao?" upitao ga je Ivošević.

"S tebom", odgovorio mu je investitor.

"Falit će para za investicije kad zafali 800 kila čega, koliko?" poručio je Ivošević.

"900. Falit ćeš ti", istaknuo je investitor. 

Investitor: Nismo došli uklanjati stabla

Do Ivoševića je došla i žena koja je zadužena za nadzor radova. "Čuo sam se s gospodinom Bužančićem i vidio rješenje i ovo nisu radnici koji su obučeni za rad na kulturnom dobru. Što vi ovdje radite osim što pokrivate gospodina?" upitao ju je Ivošević.

"Što vi ovdje nadzirete, motorne pile su bile jutros?" dodao je. Na teren je izašla i policija. 

"Mi nismo došli uklanjat stabla, nego počistit teren. To je moje, nije vaše, mi imamo pravo očistit, to smo došli napravit", uvjeravao je okupljene investitor. 

Radovi prvo prekinuti krajem listopada

Podsjetimo, radovi na spornoj parceli su prekinuti krajem listopada nakon što je investitor pod okriljem noći krenuo piliti stabla, zbog čega su intervenirali Ivošević i policija.

Tada je utvrđeno da se ne smiju poduzimati nikakve radnje. Dok je investitor uvjeren da ima pravo očistiti svoj teren, Ivošević smatra kako ne smije uklanjati zaštićena stabla. 

Pročitajte više