Iz Hrvatske u Ukrajinu krenule dvije nove pošiljke humanitarne pomoći

Ilustracija: Robert Anić/PIXSELL

NAKON što je jučer prema Ukrajini krenuo 26. tegljač humanitarne pomoći što ga je od početka rata za potrebe stradalog stanovništva poslao Hrvatski Caritas, danas je u suradnji sa Župom svetog Antuna Padovanskog iz Zagreba krenula i pošiljka smrznute ribe koju je donirao zadarski Cromaris.

Hrvatski Caritas izvijestio je da se jučerašnja pošiljka sastoji od pet paleta proizvoda koje su donirale hrvatske tvrtke Dukat, Vindija i VM2, koje su se već nekoliko puta uključile u takav oblik pomoći Ukrajini, te 26 paleta koje je Hrvatski Caritas kupio novčanim darovima hrvatskih građana i tvrtaka.

U ovoj pošiljci pretežu proizvodi bez glutena i laktoze, pelene za djecu i odrasle, dječja hrana, gotova konzervirana jela i sredstva za čišćenje u kućanstvu, koja su ciljano nabavljena na zamolbu Caritasa "Spes". Vrijednost jučerašnje pošiljke je 317.570 kuna.

Cromaris je donirao ribu u vrijednosti pola milijuna kuna

Cromarisova donacija 23 palete ili 8.5 tona nekoliko vrsta smrznute ribe, vrijedna gotovo 500.000 kuna, poslana je danas prema glavnom ulaznom distribucijskom čvorištu Caritasa "Spes" u Lavovu, odakle će je on usmjeravati prema istoku i jugu zemlje u skladu s potrebama Caritasovih kolektivnih smještaja i pučkih kuhinja, sigurnosnim prilikama i vlastitim logističkim mogućnostima.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik zahvaljuje tvrtkama i pojedincima koji prepoznaju čovjeka u potrebi i nesebično stavljaju svoje vrijeme, materijalna i financijska sredstva na raspolaganje i pokazuju brigu za bližnje u ratom pogođenoj Ukrajini. Poručio je da će Hrvatski Caritas sa svim svojim sastavnicama i dalje biti pouzdan sugovornik u humanitarnim akcijama te čvrst jamac slanja humanitarne pomoći do krajnjih korisnika.

Pročitajte više