Iz Jastrebarskog krenuo konvoj pomoći potresom pogođenim područjima Sirije

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Iz Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom danas je ispraćen konvoj pomoći s prehrambenim artiklima, opremom za zbrinjavanje i higijenskim potrepštinama potresom pogođenim područjima u Siriji.

Vlada je donijela Odluku o upućivanju materijalne pomoći stanovništvu te države u vrijednosti od 204.000 eura, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Pomoć su osigurali Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe te Hrvatski Caritas.

Trut: Hrvatska iz solidarnosti nastavlja pomagati Turskoj i Siriji

Ispraćaju konvoja pomoći prisustvovali su ravnatelji Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik. Trut je istaknuo kako Hrvatska u znak solidarnosti nastavlja pomagati zemljama pogođenima nedavnim razornim potresima, Turskoj i Siriji.

To je druga pomoć vlade Siriji, nakon što je već ranije financijski pomogla s 200.000 eura, koje su osigurali Hrvatski Caritas i Hrvatski Crveni križ.

Konvoju s opremom i prehrambenim artiklima priključila se i udruga Lions club Kontesa Nera s potrepštinama koje su prikupili u svojim humanitarnim akcijama.

Pomoć Hrvatske Turskoj

Iz Ravnateljstva podsjećaju da je Hrvatska odmah nakon potresa uputila tim od 41 pripadnika modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i sedam potražnih pasa koji su uložili nadljudske napore tragajući za preživjelima u području Hataya u Turskoj.

Upućeni su i konvoj s opremom za zbrinjavanje stanovništva, medicinskom opremom i prehrambenim artiklima te dodatna pomoć u vidu 40 stambenih kontejnera, 60 kreveta i 120 madraca za Tursku, a u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem. 

Pročitajte više