Iz Živog zida objasnili što se jučer dogodilo, za sve okrivili HRT

Foto: Hina

U DIJELU hrvatskih medija sinoć se pojavila informacija kako je Sinčića na čelu stranke zamijenio Siniša Gabrić, bivši član Živog zida koji zadnjih mjeseci intenzivno napada Sinčića, Pernara i ostatak aktualnog vodstva stranke.

U prepisci za Index, Ivan Vilibor Sinčić kratko je odbacio medijske spekulacije.

"To je smiješno. To je nelegitimno okupljanje par provokatora", odgovorio je saborski zastupnik Živog zida Indexovom novinaru.

"Kada ne upale pokušaji kupovine a zatim ni prijetnje smrću, tada se rade lažne skupštine. Dragi HDZ, pa nije Živi zid zrno zobi pa da ga svaka vrana pozoba. Bit će ovo zanimljiva kampanja.

Neka igre počnu, pa tko duže izdrži", dodao je Sinčić na svojem Facebook profilu.

Danas su, pak, iz Živog zida malo podrobnije objasnili o čemu je riječ, a za cijelu spletku okrivili su HRT.

"Na jučerašnjoj tzv. "skupštini" nije bio nijedan član Živoga zida. Radilo se o desetak osoba koji su gotovo svi do zadnjega službeni članovi drugih stranaka. Upravno iz toga razloga "skupština" je bila zatvorena za javnost.

Nevjerojatno je da taj podatak nisu provjerili novinari HRT-a kao javne televizije nego su potrošili novce poreznih obveznika na reportažu fantomske skupštine ljudi koji su počinili teško kazneno djelo falsificiranja službenih dokumenata.

Radi se o klasičnom slučaju prljave predizborne kampanje, o obmani u režiji HRT-a i neprijatelja Živoga zida, kao jedine stranke koja se istinski bori za interese naroda. Više o svemu javnost će saznati sutra na novinarskoj konferenciji", stoji u službenom priopćenju Živog zida.

Pročitajte više