izaslanstva vlade, sabora i udruga položila vijence na zagrebačkom mirogoju

U povodu Dana antifašističke borbe danas su kod grobnice narodnih heroja na Mirogoju vijence položili izaslanstva hrvatske Vlade, Hrvatskog sabora, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH). L

U ime Vlade vijenac, na kojemu je pisalo - "U spomen palim žrtvama u antifašističkoj borbi" na grobnicu narodnih heroja položili su ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović i ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

U ime Hrvatskog sabora vijenac su položili zastupnici Milanka Opačić i Stjepan Henezi.

Na grobnicu narodnih heroja na Mirogoju vijence su položila i izslanstva Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Odjela za branitelje i Udruge branitelja Grada Zagreba, te stranačko izaslanstvo SDP-a koje je vijenac položilo i na grob Vladimira Nazora.

Izaslanstva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba i Zagrebačke županije položili su vijenac i kod spomenika u Dotrščini.

Borci SABA RH, Zagrebačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije položit će vijence i kod spomenika u Podgariću, a borci SABA RH Primorsko-goranske županije i grada Rijeke položit će vijence kod spomenika u Tuhobiću.

Pročitajte više