IZASLANSTVO SVETE STOLICE U OBILASKU RIJEKE

Vatikansko izaslanstvo za pripremu posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj u lipnju ove godine danas je predvođeno ravnateljem Protokola Svete Stolice msgr. Renatom Boccardom boravilo na riječkom području.

Kako je nakon radnog sastanka kazao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, Papa će boraviti u Rijeci od 5. do 8. lipnja, odakle će odlaziti u druge hrvatske gradove u tijeku 3. pastoralnog pohoda Hrvatskoj. Dodao je kako mjesto središnje svečanosti i mise u Rijeci još nije određeno, a da su moguće lokacije Korzo, Putnička obala i Grobničko polje. Također još nije određeno gdje će Sveti Otac odsjesti u Rijeci, o čemu će odlučiti Riječka nadbiskupija, a svakako je riječ o crkvenom objektu, dodao je gradonačelnik. Naveo je da očekuje 150.000 ljudi na središnjoj misi u Rijeci te da neće biti većih komunalnih zahvata u pripremi za Papin dolazak.

Izaslanstvo Svete Stolice posjetilo je i Trsatsko svetište i otok Krk.

Sveti Otac bi, po planu, osim Rijeke gdje će boraviti tri-četiri dana, trebao posjetiti Osijek, Đakovo, Dubrovnik i Zadar. Iz Rijeke će u te gradove odlaziti helikopterom.

Osim izaslanstva Svete Stolice na radnom sastanku kod riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela bili su apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Giulio Einaudi, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Vjekoslav Huzjak, nadbiskup riječki msgr. Ivan Devčić, biskup krčki msgr. Valter Župan i tajnik Organizacijskog odbora za pripremu posjeta Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj Tomislav Vidošević. Sastanku su nazočili i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, načelnik Policijske uprave Josip Lulić i predstavnici riječke Lučke kapetanije.

Pročitajte više