Izaslanstvo Vatikana u Banjaluci zbog priprema Papina dolaska

IZASLANSTVO Vatikana, koje predvodi šef državnog Tajništva s posebnim ovlastima msgr. Renato Boccardo u utorak je u Banjaluci razgovaralo s crkvenim i državnim odborom o tijeku priprema za posjet Pape Ivana Pavla II 22. lipnja ove godine.

Nakon obilaska banjalučkog aerodroma i prostora samostana Petričevac gdje će se održati misno slavlje, msgr. Boccardi je naglasio kako sv. Otac dolazi u Banjaluku da bi se susreo s katoličkom zajednicom "ali i kršćanskom pravoslavnom braćom, s islamskim vjernicima i svim učenicima istoga Boga" te ih pozvao da žive u miru i bratstvu".

Šef organizacijskog pododbora za tehnička pitanja pripreme Papina posjeta Davor Čordaš izvijestio je novinare kako je dobio uvjeravanja od direktora banjalučke zračne luke da će radovi na produljenju piste početi već sutra. Novci za ovu namjenu (oko 1,6 milijuna KM) doznačit će se do početka sljedećeg tjedna, kazao je Čordaš i dodao kako radovi oko samostana Petričevac napreduju bolje od očekivanja te da će se najvjerojatnije završiti i prije 7. lipnja koji je određen kao krajnji rok.

Kako se doznaje, direkcija banjalučkog Aerodroma će izvođača radova za produljenje piste potražiti tek nakon što joj se doznače sredstva za ovu namjenu.

Pročitajte više