6 puta izbo nožem čovjeka u Zagrebu. Mama ga na sudu torbom "štitila" od fotkanja

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Danas je na velikogoričkom Županijskom sudu zbog pokušaja ubojstva nepravomoćno na dvije godine osuđen nezaposleni zidar Melvin Ališković (45). Ališković je dobio kaznu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora jer je u lipnju 2022. u automat klubu Arena na zagrebačkim Dugavama pokušao ubiti Hanija R.T. (42).

Kako javlja Jutarnji list, sudsko vijeće je odlučilo da je presuda djelomično uvjetna i da 16 mjeseci zatvora Ališković mora odslužiti, dok je 18 mjeseci uvjet s rokom kušnje od četiri godine.

U istražnom zatvoru je proveo 10 mjeseci, što će biti uračunato u kaznu. Također, određena mu je sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu. Oslobođen je plaćanja sudskih troškova, a nož kojim je ubio čovjeka bit će uništen.

Majka ga "branila" od fotografa

"Dosta više slikanja. Čemu to? Ja sam žrtva", govorio je Ališković uoči presude dok ga je snimao fotograf agencije Cropix, piše Jutarnji list. 

U njegovu obranu od "bljeskanja" fotoaparata stala je Ališkovićeva majka. Ona je svojom ručnom torbom štitila sina od fotoobjektiva u sudnici.

Htio ubiti čovjeka preklopnim nožem, ubo ga šest puta u leđa

Ališković je 15. lipnja 2022. u 3 ujutro pokušao ubiti Hanija R.T. nakon svađe. Prema optužbi, Ališković je Hanija pozvao van da se obračunaju. Dok mu je on prilazio vani, Ališković ga je, s ciljem da ga usmrti preklopnim nožem dužine 18.5 cm, ubo šest puta u leđa.

Čovjek je zadobio lakše tjelesne ozljede, a okršaj je prekinut kada je Hani srušio Ališkovića na pod pa su drugi gosti priskočili u pomoć i oduzeli nož. 

Ališković je odbacio krivnju i ostao pri tome, čak i nakon što se u sudnici prikazala snimka videonadzora iz automat kluba. Jutarnji piše da je tijekom gledanja snimke, u trenutku kada se vidjelo kako Ališković razoružan leži na tlu, a ranjeni ga udara rukama, taj potez podržao i rekao: "Treba ga ubiti."

"U ovom obračunu povrijeđen mi je živac. I danas osjećam posljedice. Imam ozljedu ispod desnog oka jer sam pao. Imam problema s hodom nakon svega jer mi trne lijeva strana tijela, najviše noga i ruka", rekao je oštećeni Hani R.T.

Pročitajte više