Izbodena tinejdžerica (15) u Londonu, nije preživjela

Foto: Profimedia

Danas je u Croydonu, u južnom dijelu Londona, 15-godišnja tinejdžerica ubijena nožem. Policija je brzo nakon ubojstva uhitila tinejdžera nakon smrti djevojčice. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izrazio je duboku tugu zbog ovog slučaja i pozvao svjedoke da se jave.

Vozač autobusa i žena je pokušali oživjeti, nisu uspjeli

Napad se dogodio u blizini trgovačkog centra Whitgift na Wellesley Roadu. Policija i hitna pomoć brzo su stigle na mjesto događaja. Svjedoci su opisali kako su vozač autobusa i jedna žena pokušavali reanimirati djevojčicu na pločniku.

Nažalost, djevojčica je preminula na mjestu događaja u 9:21 po britanskom vremenu.

Uhićen tinejdžer

Tinejdžer je uhićen ubrzo nakon što je djevojčica preminula, a pokrenuta je i istraga o ubojstvu. Policija vjeruje da je osumnjičeni možda poznavao žrtvu, ali još uvijek se ne zna je li osumnjičen za ubojstvo.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izjavio je da je "apsolutno slomljen" zbog ovog ubojstva i obećao je da će učiniti sve kako bi se zaustavila epidemija napada nožem u Londonu. "Obećavam da ću danonoćno raditi kako bih okončao ovu pošast napada u našem gradu," rekao je Khan.

"Apsolutno odvratno"

Stanovnici Croydona izrazili su zabrinutost i ogorčenje zbog ovog događaja. "Ovo je apsolutno odvratno i događa se sve češće u ovom području. Policija mora intervenirati", rekla je Georgina Slater, stanovnica Croydona.

Gradonačelnik Croydona Jason Perry izjavio je da je "shrvan viješću da je tinejdžerica koja je izbodena u centru grada jutros tragično preminula". Dodao je da će se lokalna uprava u potpunosti angažirati u policijskoj istrazi i izrazio sućut obitelji žrtve.

Pročitajte više