Izbori u Zadru ovise o Ričardu. On poručio: Tko me želi, morat će se je***o potruditi

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NAJVEĆI dobitnik izbora u Zadru je performer Enio Meštrović, koji drži ključnu polugu u formiranju buduće zadarske vlasti. Na temelju 98.5 posto obrađenih glasova, velike koalicije okupljene oko HDZ-a i SDP-a neće moći samostalno formirati većinu u Gradskom vijeću bez Enija Meštrovića. Do Gradskog vijeća probija se još Domovinski pokret.

Iz toga je sasvim jasno da je rezultat HDZ-ove koalicije od 34.62 posto ispod očekivanja jer više ne mogu samostalno do većine u Gradskom vijeću, a SDP nije mogao više od 23.91 posto jer je Meštrović uzeo senzacionalnih 21.84 posto. U mandatima to izgleda ovako: HDZ-ova koalicija 11, SDP-ova koalicija 8, lista Enija Meštrovića 7 i Domovinski pokret jedan mandat. 

U utrci za gradonačelnika HDZ-ov Branko Dukić ima 38.47 posto i nalazi se na prvom mjestu. Marko Vučetić, SDP-ov kandidat, ima 26.32 posto. Meštrović je na 23.49 posto glasova. Meštrović ne ide u drugi krug, ali on ga može odlučiti.

"Nije me briga za taj drugi krug"

Pitanje u Zadru, dakle, glasi: Kome će prikloniti Meštrović? 

"Ma nije me ni briga za taj drugi krug. Bilo bi dobro jer bi se Ričardov show nastavio, ali u posljednjih godinu dana toliko mi se lijepih stvari u umjetnosti i životu uopće dogodilo da mi drugi krug ništa ne znači", rekao je u prvoj izjavi za Zadarski.hr Enio Meštrović.

"Dajte mi malo vremena. Ali ono što već sada mogu reći je ovo: Svatko tko me želi dobiti na svoju stranu morat će se jebeno potruditi!" dodao je.

Pročitajte više