izbori za osječko baranjsku županijsku skupštinu bez problema

Izbori za osječko baranjsku Županijsku skupštinu protječu, prema podacima Izbornog povjerenstva i Gonga bez problema, a odziv do 11 sati bio je 10,40 posto.

Po podatcima koje je Izbornom povjerenstvu dostavilo 190 biračkih odbora od ukupno njih 424, do 11 sati na izbore je izašlo 15.367 birača ili 10,40 posto.

Zamjenik predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Zvonko Vrban rekao je kako nije javljeno da je na bilo kojem izbornom mjestu bilo problema ili incidenata.

Građanska udruga za nadzor izbora GONG priopćila je da izbori na većini birački mjesta protječu u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi, uz poštivanje izbornih pravila. U priopćenju se kaže da su biračka mjesta otvorena na vrijeme, da su pravilno pripremljena za dolazak birača, te da su birački odbori na vrijeme zaprimili sav potreban birački materijal.

GONG navodi da su njegovi promatrači kao nepravilnosti zabilježili učestalo glasovanje bez predočenja identifikacijskih dokumenata i to na biračkom mjestu br. 7. općina Drenje i na biračkim mjestima broj 1. i 5. u općini Đurđenovac. Gong je izvijestio nadležna Općinska izborna povjerenstva o uočenoj nepravilnosti.

U biračke popise upisano je 290.107 birača, a izbore prati 135 promatrača Gong-a.

(Hina) vs/pp jn

Pročitajte više