Izborni kongres SSSH: D. Jurić i A. Knežević predstavili izborne programe

KANDIDATI za predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Davor Jurić i Ana Knežević predstavili su danas, drugoga dana izbornog kongresa SSSH, svoje programe, nakon čega je započelo glasovanje.

Jurić je kao glavni argument istaknuo svoje dosadašnje vođenje Saveza, dok je Ana Knežević izaslanicima ponudila korjenite promjene u djelovanju najveće hrvatske sindikalne središnjice.

´Neću puno govoriti, ili me cijenite ili ne´, rekao je Jurić, koji dužnost predsjednika SSSH obavlja posljednjih šest godina. Dodao je da ima volje, iskustva i energije za suradnju s drugima kako bi SSSH bio prepoznatljiv na hrvatskoj sindikalnoj sceni.

Prioritetnim zadacima smatra kadrovsko ekipiranje sindikata, racionalizaciju troškova i smanjenje broja granskih sindikata udruženih u SSSH.

´Slijedeći korak bilo bi ujedinjenje svih sindikalnih središnjica´, najavio je Jurić dodavši kako bi trebalo unaprijediti i socijalni dijalog s poslodavcima.

Ana Knežević smatra da SSSH posljednjih godina nije bio dovoljno aktivan i da nije prepoznatljiv partner Vladi i poslodavcima.

Nitko nas ništa nije pitao, ali mi ništa nismo ni nudili, ustvrdila je Knežević kojoj sindikalci neslužbeno daju ozbiljne šanse za pobjedu na izborima.

Bude li izabrana za predsjednicu glavni će joj zadatak biti prikupljanje novoga članstva, osobito mladih ljudi koji sindikate još uvijek doživljavaju kao ostatak socijalizma.

´Ako želite nastaviti ovako, ja ću to prihvatiti, a ako želite promjene ja ih nudim´, zaključila je Knežević.

Rezultati glasovanja tristotinjak izaslanika bit će poznati oko 16 sati.

Pročitajte više