Izborno povjerenstvo: Thompson može pjevati, Kregar i Bandić su ionako ljevičari

"POTVRĐUJEMO kako glazba Marka Perkovića Thompsona katkad nosi stanovite političke poruke i da se takvom u javnosti doživljava, ali se te poruke svakako ne mogu identificirati s političkim programom SDP-a, čiji je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić, kao niti s jednom političkom grupacijom ili pojedincem s lijevog političkog spektra", stoji u odgovoru Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) kojeg potpisuje predsjednik Đuro Sessa, a koje je odbacilo prigovor kandidata za gradonačelnika Zagreba Josipa Kregara kako bi se u subotu, mogla prekršiti izborna šutnja održavanjem koncerta Marka Perkovića Thompsona na središnjem zagrebačkom trgu.

Baštinici lijevih političkih opcija

Sessa je također ustvrdio, kako su i Kregar i Bandić zapravo "baštinici ideja lijevih političkih opcija" stoga Thompsonov koncert nema veze s izbornom šutnjom, a ustvrdili su kako je koncert dogovoren prije nego što se znalo da će u Zagrebu biti održan drugi krug izbora za gradonačelnika.

Podsjetimo, koncert Marka Perkovića održat će se 30. svibnja, na Dan branitelja grada Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića, u organizaciji Grada Zagreba. Kregar je podsjetio kako se toga dana obilježava i Dan Sabora te pozvao šefa SDP-a Zorana Milanovića i premijera Ivu Sanadera "da se odmah javno izjasne o tome što misle o činjenici da će se na Dan Hrvatskog sabora na glavnom trgu u glavnom gradu Hrvatske održati koncert pod motom: Za dom spremni".

Inače riječ je o dosad nezabilježenom slučaju Izbornog povjerenstva u Hrvata da je donijelo neku odluku razvrstavajući kandidate po lijevoj i desnoj opciji političkoj opciji. Također, ovo je i prva odluka jednog državnog tijela koja je jednog pjevača, a riječ je o Marku Perkoviću, svrstala na - desnu stranu.

M.M.
Foto: Joško Ponoš, Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više