Izgorjeli BMW vozio bivši dinamovac, a vlasniku ranije podmetnuli bombu pod Porsche

Foto: Patrik Macek/Pixsell

DANAS oko 11 sati u Zagrebu, u Fijanovoj ulici, izgorio je luksuzni BMW. Policija je priopćila da je na vozilu izazvan požar koji se proširio i na drugo vozilo.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestila je zagrebačka policija, koja je na mjestu događaja započela očevid i kriminalističko istraživanje.

Tko je vlasnik?

Kako je danas poslijepodne objavio Jutarnji list, BMW je u vlasništvu Agram leasinga i na korištenju je kod tvrtke Fleet logistika, čiji je vlasnik Dario Banožić, kojem je prije dvije godine Ante Roso, optužen pa oslobođen u ponovljenom suđenju kao organizator krvave pljačke u Fini, postavio bombu pod auto.

No Jutarnji dodaje kako je BMW koristio bivši dinamovac Dario Zahora, čiji im je odvjetnik potvrdio tu informaciju i dodao da zapaljenje auta nema nikakve veze sa Zahorom.

Zbog greške bomba nije bila aktivirana

Podsjetimo, u prosincu 2020. zagrebačka je policija prijavila 51-godišnjaka i 42-godišnjaka da su postavili eksplozivnu napravu u Porsche 43-godišnjaka u namjeri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u autoservisu.

Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim, za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu.

Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili bombu u prednji dio Porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati bombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu bombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga ni taj put nije aktivirala.

Roso izašao na slobodu

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu priopćilo je u lipnju 2021. da je Ante Roso (52) pušten iz istražnog zatvora jer protiv njega u zakonskom roku od šest mjeseci nije podignuta optužnica zbog sumnji da je u dva navrata eksplozivnom napravom pokušao ubiti poduzetnika Darija B. (44).

Roso opet uhićen

U travnju ove godine policija je prijavila Antu Rosu (53) te 32-godišnjaka i 42-godišnjaka za iznuđivanje i otmicu 35-godišnjaka kojeg su zbog navodnog duga tukli i tjerali da iskopa vlastiti grob.

Policija je precizirala da su se Roso i 32-godišnjak našli s 35-godišnjakom krajem travnja na Malešnici radi iznude te su ga prisilili na ulazak u automobil, prijeteći mu pritom hladnim i vatrenim oružjem. Potom su se uputili na područje Krapinsko-zagorske županije, gdje ih je čekao 42-godišnjak s kojim su došli na izolirano područje gdje je prijavljena trojka započela torturu nad 35-godišnjakom.     

Roso i 42-godišnjak tamo su naredili 35-godišnjaku da iskopa vlastiti grob, što je on i učinio u strahu za vlastiti život, a pritom su ga vrijeđali i tukli.

Pročitajte više