Izgubljen u prijevodu: Kineski turist u Njemačkoj izgubio dokumente pa zabunom završio u Izbjegličkom centru

Foto: FAH

KINESKI turist (31) koji je posjetio Njemačku imao je nekoliko pehova za redom.

Prvo je izgubio novčanik u kojemu su mu bili svi dokumenti, a nakon toga je potpisao pogrešne papire i završio u Izbjegličkom centru.

Cristoph Schluetermann, djelatnik njemačkog Crvenog križa koji upravlja Izbjegličkim centrom, izjavio je da je nesretni kineski turist "pokrenuo neobičan birokratski proces iz kojega nije mogao izaći", pišu njemački mediji, a prenosi AP.

Problemi kineskog državljanina, čiji identitet nije objavljen, počeli su početkom srpnja kada je izgubio novčanik nakon što je doputovao u Stuttgart. Umjesto da ode u Policiju i prijavi krađu, Kinez je nekim čudom završio u Službi u kojoj su mu na potpis dali dokument, zapravo Zahtjev za azil. S tim dokumentom uputili su ga prvo u Dortmund, a onda u Izbjeglički centar u Duelmenu.

"Jadni je čovjek samo radio ono što mu je rečeno", kaže Schluetermann i napominje kako je brzo uočio tog čovjeka jer se "razlikovao od drugih izbjeglica i djelovao je sasvim bespomoćno.”

Uz pomoć aplikacije za prevođenje, a potom i prevoditelja u jednom kineskom restoranu, postalo je jasno da je Kinez htio nastaviti svojim turističkim putem u Francusku i Italiju, a ne završiti u Izbjegličkom centru.

Njemačkim državnim službenicima zaduženima za migrante, trebalo je 12 dana da ustanove o čemu se radi pa su kineskog turista konačno razumjeli i pustili da nastavi svojim planiranim putovanjem po Europi.

Pročitajte više