IZLOŽBA O VINSKOJ REKLAMI

Izložba ´Iz povijesti vinske reklame na Kvarneru´, koja će 4. veljače biti otvorena u Muzeju grada Zagreba, trebala bi biti poticaj za dalje istraživanje bogate enokulture u Primorju i Hrvatskoj.

Organizatori izložbe riječki Državni arhiv i Vinarija ´Katunar´ posjetiteljima će omogućiti da vide najstariju etiketu žlahtine iz Vrbnika iz 1925., koja dizajnom može zasjeniti i današnje, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Anton Katunar.

Etiketa s boce Baščanske vodice iz 1922. samo je jedna od brojnih promidžbenih oglasa za pjenušce, koje govore o dugoj tradiciji tog pića na Kvarneru. Po Katunarovim riječima tehnologiju pripravljanja pjenušca pomorci su donijeli iz Francuske.

Osim toga na izložbi o povijesti vinske reklame posjetitelji će moći vidjeti i vinsku ponudu stare vinske karte iz 1930., ali i najstarije dobivene medalje, kao što je pariška iz 1928. za Baški prošek.

Kulturna baština vinarstva nije samo dio naše 2,5 tisućljeća stare vinarsko-vinogradarske povijesti nego i sastavni dio hrvatske turističke gastroenološke ponude, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte više