izložba ´Sjećanje na stradanje Vukovara i Dubrovnika u domovinskom ratu´ i humanitarni koncert

Zajednica udruga udovica Domovinskog rata priredila je večeras u Maloj dvorani ´Vatroslava Lisinskog´ u Zagrebu u povodu 11. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske izložbu fotografija ´Sjećanje na stradanje Dubrovnika i Vukovara´ i dobrotvorni koncert ´Domovini s ljubavlju´.

Prihod s tog koncerta namijenjen je Mariju Reljanu, sinu poginuloga hrvatskog branitelja, koji se kreće samo uz pomoć invalidskih kolica.

Na prigodnoj izložbi s oko stotinjak fotografija prikazana je kronologija agresije na Dubrovnik i Vukovar i po riječima predsjednice Zajednice udruga udovica Nede Balog dio postava izložbe fotografija predstavljen je u Vukovaru 18. studenoga i u Dubrovniku 6. prosinca, na dane najvećega ratnog razaranja tih gradova. Najavila je za Dan državnosti veliku izložbu ratnih fotografija koje svjedoče o stradanju cijele Hrvatske u Domovinskom ratu.

Pokrovitelj izložbe i dobrotvornog koncerta su Ministarstvo hrvatskih branitelja i grad Zagreb.

Na današnjem koncertu ´Domovini s ljubavlju´, od kojeg je prihod namijenjen sinu poginulog branitelja Mariju Reljanu koji je i bez majke, nastupili su operni pjevač Vitomir Marof, pijanist Željko Vlahović, pjavačica Josipa Lisac i glumac Joško Ševo. Na izložbi i koncertu nazočio je i ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić sa suradnicima te brojni predstavnici raznih udruga iz Domovinskog rata.

Sutra će se u akciji pomoći Mariju Reljanu održati i malonogometni turnir na kojem će nastupiti ekipe udruga iz Domovinskog rata, Ministarstva hrvatskih branitelja, Sportskih novosti i slovenski Veterani. Održat će se i svečana aukcija slika koje su darovane Zajednici udruga udovica, a prihod od prodaje također je namijenjen Mariju Reljanu.

Pročitajte više