Izmjene ZOR-a: Sutra nastavak pregovora o pravima za vrijeme nezaposlenosti

TROJNA skupina Vlade, poslodavaca i sindikata za usklađivanje izmjena Zakona o radu (ZOR) sutra će nastaviti raspravu o pravima za vrijeme nezaposlenosti i radničkim predstavnicima u nadzornim odborima, potvrđeno je u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo.

Po informacijama iz sindikalnih krugova, Vlada predlaže da se najveća naknada za nezaposlene poveća s 900 na 950 kuna te da se vrijeme prava na naknadu, koje sada iznosi godinu dana, produži za još pola mjeseca do dva mjeseca, ovisno o dužini staža.

Sindikati pak predlažu da se najvišu naknadu za nezaposlene veže uz prosječnu plaću tako da bi ona iznosila 32 posto prosječene plaće, što je trenutno 1.250 kuna.

Najniža naknada ostala bi i dalje 20 posto prosječne plaće, što sada iznosi 780 kuna.

Sindikati također traže produljenje prava na naknadu za nezaposlene od pola do četiri mjeseca. Uz to, predlažu da otpuštene radnice s 25 godina staža i radnici s 30 godina staža primaju naknade do pronalaženja novog posla ili odlaska u mirovinu.

Što se tiče predstavnika radnika u nadzornim odborima, na prethodnom je sastanku dogovoreno da će Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) sutra dostaviti socijalnim partnerima svoj prijedlog ovlasti radničkih predstavnika.

Socijalni partneri sutra bi trebali razmotriti i pitanje najniže osnovne plaće i Fonda za zaštitu radničkih potraživanja.

Sindikati predlažu vezivanje najniže plaće uz najnižu osnovicu za obračun doprinosa za mirovinsko osiguranje, koja iznosi 1.858 kuna.

Predstavnici Vlade, poslodavaca i sindikata mogli bi također otvoriti raspravu o razini prava sindikalnih povjerenika u tvrtkama u kojima nisu osnovana radnička vijeća.

Sindikati traže da sindikalni povjerenici u tom slučaju u cijelosti preuzmu ulogu radničkih vijeća.

U dosadašnjim pregovorima oko izmjena ZOR-a socijalni partneri usuglasili su se oko rada na određeno i neodređeno vrijeme, instituta radne knjižice, a uskoro bi mogli postići dogovor o radu kod kuće i radu agencija za privremeno zapošljavanje.

Sporne su ostali otkazni rokovi, otpremnine i definicija malog poslodavca, a partneri se također trebaju usuglasiti oko popratnih zakona iz paketa radno-socijalnog zakonodavstva.

Pročitajte više