Iznenada preminuo Vatroslav Čerina, jedan od vodećih hrvatskih neurokirurga

Screenshot: HRT

PREMINUO je Vatroslav Čerina, specijalist neurokirurgije rodom iz Solina, piše Slobodna Dalmacija.

Bio je jedan od vodećih regionalnih endoskopskih operatera i pituitarnih kirurga (operativni zahvati na hipofizi).

Radio je kao djelatnik zagrebačkog Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Pozlilo mu je jučer, iznenada, navodno poslije treninga.

"Brine se o pacijentima kao da su mu članovi obitelji"

Pacijenti su o njemu na stranici Najdoktor redom pisali pohvale. Prenosimo neke od komentara:

"Doktor koji je u tri rečenice objasnio problematiku, način na koji će obaviti zahvat, moguće posljedice. Nakon razgovora nema nejasnoća niti dodatnih pitanja (ni za mene koja nisam u struci)."

"Dr. Čerina... Što reći, na prvu je rekao da tumor mora vani, ali da će biti problema... I kako god je rekao, tako je bilo. Uz sve napore cijelog odjela nismo uspjeli riješit problem. On je čak pod gripom i visokom temperaturom došao da me ponovo uz svoje kolege operira. To jutro kada sam ga ugledala kao da sam Boga vidjela. Jedva je stajao na nogama, ali došao je. Svako jutro u viziti osmijeh, ne meni nego svim pacijentima. Bez njega na bilo koju operaciju ne idem više."

"2016. godine tumor na hipofizi mi otklonio dr. Čerina i postoperativno sam se već za par sati osjećala odlično. Veliki čovjek koji ne zanemaruje pacijente i brine o njima kao da su mu članovi obitelji. Hvala, Doktore."

"2016. mi je spasio život"

"Dragi i poštovani dr. Čerina mi je 19. svibnja 2016. godine spasio život. Iako se makroadenom (benigni tumor na hipofizi) nalazio na izuzetno nezgodnoj poziciji, doktor je nakon četverosatnog zahvata, koji obično traje 2 sata, uspio otkloniti veći dio tumora bez da je to ostavilo ikakve ozbiljne i dugotrajne posljedice na meni. Zahvaljujući tome ostatak tumora se kasnije mogao neutralizirati zračenjem odnosno gamma knife-om.

No, ono što posebno treba istaknuti je da je dragi i poštovani doktor tijekom cijelog procesa liječenja bio izrazito dobar prema meni i mojoj obitelji. Bio je doktor u punom smislu te riječi, ne samo stručnjak nego i čovjek. Dragi doktore, hvala vam na svemu i počivali u miru", napisao je na Facebooku Dino Čović.

Pročitajte više