Izrael pod sirenama, građani upozoreni na mogući raketni napad

(fotografija ne prikazuje događaj iz teksta) Ilustracija: Hina/EPA

U IZRAELSKOM gradu Sderot, u blizini Pojasa Gaze, oglasile su se sirene, piše Reuters. Sirenama su građani upozoreni na moguć raketni napad i pozvani su u skloništa, priopćeno je iz izraelskog ministarstva obrane. 

Za sada nema podataka o tome je li Izrael napadnut raketama. Anna Ahronheim iz Jerusalem Posta izjavila je da trenutno nema izvješća o eksplozijama. "Sirene je aktiviralo teško vatreno oružje iz kojeg je iz Gaze gađan izraelski teritorij", kazala je Ahronheim. 

Prema prvim informacijama, nekoliko ispaljenih metaka je pogodilo vozilo i nekoliko objekata u gradu Sderot. U prijepodnevnim satima je grupa Palestinaca pokušala prijeći granicu s Izraelom. Dvojica su uhićena, a ostali su se razbježali. Oklopna vozila izraelske vojske su zbog toga zatvorila granični prijelaz.

Sirene su oglašene dva tjedna nakon masakra koji se dogodio u Pojasu Gaze. Ubijeno je više od stotinu Palestinaca i više od 13 tisuća ozlijeđeno tijekom višetjednih prosvjeda. Izraelska vojska optužena je za masakr dok izraelski dužnosnici tvrde kako su branili granicu od članova Hamasa. 

Pročitajte više