koronavirus u svijetu

Izrael ukinuo karantenu za državljane koji se vrate iz inozemstva

Foto: EPA

IZRAELSKI državljani koji se vraćaju kući više ne moraju u karantenu u "korona hotel", objavila je u ponedjeljak vlada koja nastavlja s popuštanjem mjera. 

Izraelci koji se vraćaju iz inozemstva više ne moraju ostajati u hotelima kojima upravlja izraelska vojska ako mogu biti u samoizolaciji u svojim domovima. 

Oni koji pristižu u izraelsku međunarodnu luku Ben Gurion ne smiju koristiti javni prijevoz. Trebaju ići taksijem, otvoriti prozor u vožnji i nositi masku. 

Vojska je objavila da je počela puštati iz karantene osobe koji imaju prostor za samoizolaciju. Vojska je vodila i financirala hotele u pandemiji. U hotelima je bilo smješteno gotovo 10.000 pozitivnih na koronavirus. 

Trgovine će se otvoriti u večernjim satima u većinom muslimanskim gradovima i selima za vrijeme mjeseca ramazana, osim na onim lokacijama gdje je veliki broj zaraženih koronavirusom. 

Židovima će se zabraniti paljenje logorske vatre, običaj na židovski blagdan Lag Baomer koji počinje zalaskom sunca u ponedjeljak i traje do zalaska sunca u utorak. 

Kabinet premijera Benjamina Netanyahua odobrio je te mjere u ponedjeljak. 

Dječji vrtići djelomično su se otvorili u nedjelju, tjedan nakon što su otvorene škole u smjenama kako bi se ograničio broj učenika u jednoj učionici. 

U Izraelu je ukupno 16.477 slučajeva koronavirusa, od kojih se 11.430 oporavilo. Umrlo ih je 252, objavilo je ministarstvo zdravstva. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više