Izraelska vojska ušla u južni dio Gaze

IZRAELSKA vojska, potpomognuta tenkovima, oklopnim vozilima i helikopterima u utorak je rano ujutro ušla u južni dio Gaze, poznat kao jako palestinsko uporište, gdje je u žestokoj razmjeni varte ranila najmanje četiri osobe, izvijestili su očevidci.

"Vojska je ušla u područje Zeitouna i izvršavamo akciju pronalaska terorističkih objekata", izvijestio je izraelski vojni izvor.

Izraelski premijer Ariel Sharon, koji se priprema na izmjene plana povlačenja iz Gaze nakon što prvotni prijedlog plana njegova stranka Likud nije podržala, najavio je da će nastaviti napade na militantne skupine.

Očevidci tvrde da je u žestokoj razmjeni vatre ranjeno najmanje četiri militanata.

Operacija je počela nakon što su izraelski vojnici, prerušeni u Palestince, ušli u južno naselje Gaze po imenu Zeitoun u taksijima i džipovima, a nadletali su ih helikopteri.

Slijedili su ih tenkovi i oklopna vozila, a istovremeno su se čuli pucnjevi i eksplozije u Gazi.

Izarelski mediji javljaju da vojska traga za kućama u kojima pripadnici Hamasa i Islamskog Džihada izrađuju rakete "Qassam" kojima napadaju židovska naselja u Gazi i gradove u južnom Izraelu.

Agencija DPA javlja da se izraelska vojska, nakon što je napustila židovsko naselje Nitzarim južno od Gaze, stacionirala ispred ulaza u naselje Zayton.

Očevidci svjedoče da su izraelski vojnici zauzeli krovove visokih kuća i da je najmanje deset snajpera upereno u područje Zaytona, te da su upali u nekoliko kuća.

Pročitajte više