IZRAELSKI VELEPOSLANIK OPTUŽUJE UN ZA LICEMJERJE

Izraelski veleposlanik pri UNu optužio je u ponedjeljak Vijeće sigurnosti UNa za licemjerje jer razmatra rezoluciju kojom bi se Izraelu zabranilo da protjera palestinskog predsjednika Jasera Arafata s palestinskih teritorija. L

Veleposlanik Dan Gillerman rekao je da Vijeće sigurnosti uporno osuđuje izraelske akcije dok istodobno ignorira palestinske napade na Izrael.

Vijeće sigurnosti u ponedjeljak bi trebalo nastaviti raspravu o rezoluciji, koju su predložile arapske države nakon što je izraelski kabinet za sigurnost prošloga tjedna odlučio "ukloniti" Arafata.

Odluka je donesena nakon dva samoubilačka napada u utorak u kojima je poginulo 15 Izraelaca.

"Po mojem mišljenju, samo sazivanje sastanka dokaz je ... UN-ova licemjerja", rekao je Gillerman za izraelski Vojni radio.

Izraelski mediji objavili su u ponedjeljak kako se očekuje da će se Sjedinjene Države suzdržati u glasovanju o toj rezoluciji i time omogućiti njezino donošenje.

Izraelski kabinet nije precizirao kako ni kada točno namjerava "ukloniti" Arafata, no zamjenik izraelskog premijera Ehud Olmert rekao je u nedjelju da bi se Arafata moglo protjerati, posve ga izolirati u njegovu sjedištu u Ramallahu ili ga možda čak i ubiti.



Pročitajte više