Izručenje Zagorca trajat će najmanje nekoliko tjedana

GLASNOGOVORNIK Državnog odvjetništva u Beču Gerhard Jarosch kazao je za austrijske medije kako će u slučaju Zagorčeva pristanka na izručenje ono trajati nekoliko tjedana, no ako Zagorec ne pristane na izručenje postupak bi mogao potrajati i puno duže.

Zagorec će vjerojatno sutra biti prebačen u istražni pritvor u Josefstadtu, gdje će nadležna sutkinja odlučiti o tome hoće li ostati u pritvoru ili će braniti sa slobode.

Ravnateljstvo policije primilo je danas od austrijske policije preko Interpola službenu obavijest o uhićenju generala Vladimira Zagorca.

Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa ranije nam je rekla da bez službene obavijesti ne može  govoriti ništa o uhićenju. Ipak, jedna novinska agencija neslužbeno doznaje da je Ministarstvo  već je pripremilo zahtjev za njegovo izručenje. 

Nakon izručenja Zagorca čeka pritvor koji mu je u petak odredila istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić.

Zagorčev odvjetnik Krešimir Krsnik ne daje nikakve izjave jer je na bolovanju, rekla nam je jutros njegova tajnica.

Odvjetnik Hrvoja Petrača, Anto Nobilo, koji je na svom suđenju pokrenuo cijelu priču o ukradenim dijamantima rekao nam je da Zagorčev odlazak iz Hrvatske smatra nelogičnim.

"Čudno mi je da je Zagorec otišao iz Hrvatske. Ovakvo ponašanje nema logike. On bi, da je ostao u Hrvatskoj, ili u Austriji zatražio azil, uvelike smanjio vjerojatnost određivanja pritvora. On iz Beča nije ni pobjegao, nego je čekao da ga uhite. Te njegove poteze smatram poprilično neracionalnima." - rekao je Nobilo za Index.

V.Š.
Screenshot: Mup.hr

Pročitajte više