Izručenje Zveri koštalo 10.000 eura

ZLOGLASNI ubojica "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji se od srijede ujutro nalazi u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, nema novca za odvjetnika. Prema pisanju srpskog Pressa Kalinić više nema ni bradu, jer je obrijan odmah po dolasku u pritvor, te nije tražio da ga pregleda zatvorski liječnik niti je zahtijevao posebne privilegije.

Prebacivanje Kalinića iz Zagreba u Beograd avionom Republike Srbije koštalo je porezne obveznike 3.850 eura i još toliko za generalnu probu operacije koja je tajno izvedena prošlog četvrtka.Kada se na troškove aviona dodaju ostali troškovi, dođe se do konačnog iznosa od oko 10.000 eura.

Tri lažne policijske kolone za Kalinića


"U koloni u kojoj se nalazio Kalinić bilo je pet policijskih terenaca, a on se nalazio u trećem. Bile su i tri lažne kolone sa po još dva terenca i nekoliko službenih automobila. Tako da smo tu imali troškove goriva za tih 17 kilometara. Nikakvih dodatnih troškova i dnevnica nije bilo", kaže sugovornik Pressa.

Špekulacije medija da je Kalinić umjesto direktno u Zabelu prebačen u pritvor Specijalnog suda zato što postoji mogućnost da dobije status svjedoka suradnika, jučer je demantirao državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Srbije Slobodan Homen.

"Sretko Kalinić ima trenutno status i pritvorenika i osuđenika. Kao što je poznato, on je pravomoćno osuđen za zločine 'zemunskog klana' i sudjelovanje u ubojstvu premijera Đinđića i čeka ga maksimalna zatvorska kazna od 40 godina, koju će izdržavati u Zabeli. Međutim, protiv njega je pokrenuta i nova istraga za do sada nerazjašnjena kaznena djela, tako da će on u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda biti dok ga tužitelj ne ispita, odnosno do završetka istrage. Nakon toga bit će prebačen u Zabelu", kazao je Homen. Dodaje i kako je Kalinić, osim iz proceduralnih, u pritvor Specijalnog suda smješten i iz sigurnosnih razloga.

Pročitajte više