Izvanbračna veza sa Sinom Karli Pukaniću nije bila jedina, ali to neće utjecati na brakorazvodnu parnicu

SINA KARLI, koju su njezin bivši suprug Dubravko Šmigmator, ali i sama Mirjana Pukanić, prozvali kao ljubavnicu Ive Pukanića, nije jedina s kojom je vlasnik Nacionala imao izvanbračnu vezu. Tu je, kako Index doznaje, i glavna urednica Extre Zrinka Ferina, za koju Mirjana Pukanić, prema svemu sudeći, ne zna.

Kako su nam ispričali novinari tjednika Extra (podaci poznati redakciji), ujedno i očevici preljuba, veza Ferine i Pukanića izašla je na vidjelo kada je dvojac jednom prilikom, usred bijela dana, ne nastojeći se skriti od znatiželjnih pogleda ostalih uposlenika, izmjenjivao nježnosti u redakciji tjednika Extre. Događaj se zbio prije otprilike godinu dana.

Do komentara na slučaj pokušali smo doći do Ferine, no odgovora na poziv nije bilo. Ivo Pukanić nije ni dočekao pitanje, samo je kratko odgovorio kako nema komentara.

Dovoljno je dokazati trajnu poremećenost bračnih odnosa, a preljub je jedan od razloga

Pukanićevi izvanbračni izleti ipak, kako kaže odvjetnik Mirjane Pukanić Nebojša Bestić, neće pretjerano utjecati na brakorazvodnu parnicu koja počinje 27. svibnja na zagrebačkom Općinskom sudu. "Načelno je dovoljno dokazati trajnu poremećenost bračnih odnosa, a preljub je, između ostalog, jedan od razloga te poremećenosti. Više se ne traži krivnja za razvod braka u tom smislu, niti će to biti nešto pretjerano bitno u postupku oko bračne stečevine", kaže Bestić.

"Ali svakako, to sve samo potvrđuje da se događalo sve ono što je moja stranka i znala, a ona je znala za odnose sa Sinom Karli", kaže Bestić. Inače, Mirjana Pukanić je po izlasku iz bolnice na upit o tome kakav je Ivo Pukanić suprug odgovorila: "Pitajte Sinu Karli".

"Nije teško pogoditi koga institucije štite"

Da su institucije zakazale i da nekoga štite, "a nije teško pogoditi koga", nebojša Bestić argumentira i najnovijim primjerom - medijskim napisima da su pojedinci iz zagrebačke Hitne pomoći uhvaćeni u laži. Iz Hitne pomoći je, naime, rečeno da se zbog zastarjele opreme nisu snimili svi razgovori koji su u toj instituciji vođeni 3. travnja, na dan kada je supruga Ive Pukanića prisilno odvedena u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

"Ništa začuđujuće, očite nebuloze da je oprema stara padaju u vodu", kaže Bestić, koji je navodni postupak zagrebačke Hitne pomoći objasnio "prikrivanjem stvari koje nisu dobre po njih".

"Navodi moje stranke potvrđuju da institucije nekoga štite, a nije teško pogoditi koga", kaže Bestić.

A koga bi mogla štititi zagrebačka Hitna pomoć, također nije teško za pogoditi - pogotovo ako se uzme u obzir ono što je Index još ranije doznao - da su Sina Karli, glavna urednica Nacionala i Slobodanka Keleuva, ravnateljica Hitne pomoći, dobre prijateljice kojima nije strano ni zajedničko ispijanje kava, a nije na odmet uzeti u obzir ni to da spomenute žive u istoj zgradi.

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu navodno preslušavaju čak 3700 razgovora, među kojima su i razgovori ravnateljice Hitne pomoći Slobodanke Keleuve, a bave se i izlistima fiksnih i mobilnih telefona, privatnih i službenih - i to onih spomenute Keleuve, Ive Pukanića, ostalih liječnika u Hitnoj koji su bili uključeni u slučaj, djelatnica Centra za socijalnu skrb, liječnice opće prakse Jasne Lulić i drugih.

Dubravko Šmigmator, bivši suprug glavne urednice Nacionala Sine Karli, Mirjanu Pukanić ni u kom slučaju ne smatra ludom ženom, pogotovo ne zbog toga što govori da su Ivo Pukanić i Sina Karli u vezi. Dapače, "njih dvoje žive kao muž i žena na zadnjem katu Importanne Galerije", kazao je Šmigmator u ranijem razgovoru za Index.

I nakon što je njezina majka ostavila sve unuci, Mirjana će se boriti za pola imovine

Protekli tjedan doznalo se kako je 2008. Marija Jusup, majka Mirjane Pukanić, darovala Sari Pukanić, svojoj unuci, stan u Ilici 107, nekretninu na moru, odnosno kuću u Selinama i rentnu ušteđevinu koju je imala u jednoj od hrvatskih banki. Na prvom ostavinskom ročištu Mirjana Pukanić tako nije dobila ništa.

U smrtovnici koju je u ured donijela Marijina sestra, naime, nije navedena nikakva imovina čija bi vlasnica bila pokojna Marija Jusup u trenutku smrti. No, donijela je i dva darovna ugovora u kojima je dio imovine, pretežiti dio imovine u Hrvatskoj, poklonjen njenoj unuci Sari Pukanić, kćeri Ive i Mirjane Pukanić.

Bestić kaže kako će se i dalje boriti da Mirjana dobije svoj nužni dio - pola onoga što je u trenutku smrti imala njezina majka.

Od 27. svibnja na vidjelo će izaći i neke druge stvari. Odvjetnik Ive Pukanića Veljko Miljević već je najavio da će neki članovi Mirjanine obitelji svjedočiti protiv nje ako za to bude potrebe. Na Mirjaninoj strani nije, tvrdi Miljević, ni njezina kći Sara, za koju kaže da je privržena ocu. Protiv Mirjane Pukanić na sudu bi mogla svjedočiti i Vlasta Berger, koju je, kako kaže Miljević, Mirjana Pukanić svojedobno osobno odabrala da skrbi o njihovoj kćeri.

Zasad nema odgovornih za 15 grama kokaina pronađenih u stanu Pukanićevih

Mirjani Pukanić ne ide u prilog ni to što su mediji objavili kako je njezin test na drogu rezultirao kao pozitivan, dok Ivin nije. Miljević na tu informaciju gleda sa zadovoljstvom jer je, kako kaže, javnost očekivala da će Ivo Pukanić biti pozitivan.

No, s obzirom na to da su oko dva tjedna potrebna da bi konzumirana droga dospjela u kosu, a uzimajući u obzir da Ivo Pukanić ima vrlo kratku kosu, zlobnicima nije trebalo dugo da u tome pronađu razlog zašto kod Pukanića nije detektirana droga. Naime, ako je osoba uzela drogu samo jednom, ta količina nije dovoljna za detekciju. Pramen kose uzima se obično uz samo vlasište, i to u visini gornjeg ruba ušne školjke, s obzirom da na toj razini kosa raste jedan centimetar mjesečno. Analizom se može utvrditi je li osoba konzumirala drogu te kada je to činila.

S druge strane, Bestić kaže kako nema ništa čudnog u tome što je Mirjana pozitivna na kokain, s obzirom na to da je supruga optužila za zlostavljanje. Bilo kako bilo, tu se poteže i priča pravne hrvatske države, jer i s manjim su količinama droge ljudi padali, a Mirjana Pukanić nije snosila nikakve posljedice.

Kao uostalom ni Ivo, koji je također boravio u stanu u kojem je policija nedavno pronašla 15 grama kokaina. Pukanić je tvrdio da je droga pronađena "u dijelu stana u kojem živi njegova supruga". Bilo kako bilo, za posjedovanje droge nitko još nije odgovarao. Mirjana Pukanić još uvijek se nalazi u sigurnoj kući, dok je Ivo Pukanić trenutno, kako doznajemo, u inozemstvu.

K.C.
Foto: Index, Nacional

Pročitajte više