izvanredna skupština sindikata učitelja: kuba smijenjen s dužnosti predsjednika sindikata

Na današnjoj izvanrednoj Skupštini Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba je većinom glasova smijenjen s dužnosti predsjednika sindikata.

Za Kubinu smjenu glasovalo je 42 od ukupno 74 člana Skupštine, dok je jedan bio suzdržan. Ostali članovi, za koje Kuba tvrdi da podržavaju njega, nisu se pojavili na Skupštini.

Za v.d. predsjednika sindikata u iduća tri mjeseca, dok se ne pripremi nova izborna Skupština, izabran je Mato Elkaz.

Dio članova Skupštine pokušao je smijeniti Kubu još prošloga vikenda na Skupštini u Crikvenici, no kada se trebalo glasovati o povjerenju, nije bilo kvoruma. Stoga je nova izvanredna Skupština, s Kubinom smjenom kao jedinom točkom dnevnog reda, sazvana za danas.

Većina članova Skupštine prihvatila je optužbe koje je na Kubin račun iznijela predsjednica Velikog vijeća sindikata Jasna Lederer.

Ona je ustvrdila da je Kuba sklopio štetan ugovor s tvrtkom Tehnoinvest, koja je napravila projektnu dokumentaciju i izvodila radove na preuređenju sindikalnog hotela Vila Ružica u Crikvenici.

Osim toga, Lederer je optužila bivšeg predsjednika sindikata za nepotizam, zlouporabu položaja, klevetanje suradnika i razbijanje sindikata.

Kuba je odbacio sve optužbe istaknuvši da je ponosan na rezultate svojega sindikalnog rada u proteklih devet godina.

Pozvao je sve članove sindikata da ostanu jedinstveni i ponovno zatražio reviziju investicije i poslovanja Vile Ružice, kao i utvrđivanje mogućnosti za njegovo buduće poslovanje, jer je vodstvo Velikog vijeća godinu dana opstruiralo zaključak o provedbi revizije.

Kuba tvrdi da samo preuređenje hotela nije sporno, već je za loše rezultate poslovanja, zbog kojega Vila Ružica nije u stanju vraćati podignute zajmove, krivo poslovodstvo hotela na čelu s direktorom Josipom Polićem.

Protiv Polića i Elkaza, koji je predsjednik Nadzornog odbora Vile Ružice, Kuba je podignuo tužbu zbog klevete te najavio da će regularnim putem srušiti sve optužbe protiv sebe.

Također je nagovijestio da bi se na izbornoj Skupštini ponovno mogao kandidirati za predsjednika sindikata jer smatra da ga podupire većina od 26.500 članova.

(Hina) xmd ymd

Pročitajte više