J. Đuzel osuđen na 15 godina zbog ubojstva predsjednika splitske HVIDR-e

JOZO ĐUZEL nepravomoćno je danas osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zbog ubojstva predsjednika splitske HVIDRe Andrije Bartulića (37) i pokušaja ubojstva direktora poduzeća "HVIDRa" Dalibora Gabele, u listopadu prošle godine.

Vijeće Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem sutkinje Spomenke Tonković proglasilo ga je krivim za ubojstvo Andrije Bartulića s izravnom namjerom te za pokušaj ubojstva Dalibora Gabele, čime je prihvatilo zahtjev tužiteljstva.

49-godišnji Đuzel je, kako je navedeno u optužnici, 8. listopada 2004. ispred ulaza u garažu u Ulici Ruđera Boškovića, kojom upravlja poduzeće "HVIDR-a", nakon svađe, u kojoj je sudjelovao i Đuzelov prijatelj Vinko Oreč, iz neposredne blizine pucao u nenaoružanog Bartulića zadavši mu ozljede od kojih je ovaj nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici. U Bartulićevu društvu bili su Dalibor Gabela i Nikša Amižić.

Blizina iz koje je pucao, mjesto na koje je pogođen te ubojitost streljiva koje je koristio, smatra tužiteljstvo, potvrđuju Đuzelovu namjeru da ubije Bartulića i Gabelu, a što su potvrdili svjedoci i sam Gabela.

Obrana osuđenog Đuzela najavila je žalbu Vrhovnom sudu budući da smatraju kako je Đuzel počinio ubojstvo iz nehaja te da nije dokazan pokušaj ubojstva Gabele. Jednako tako obrana smatra kako je trebalo provesti i vještačenje kako bi se utvrdilo je li sepsa, od koje je umro Bartulić, nastala od posljedica ranjavanja ili propusta u liječenju.

Jozi Đuzelu, koji je u pritvoru od dana ubojstva, pritvor je produžen do pravomoćnosti presude.

Pročitajte više