J. Kosor i načelnici 14 općina iz Vukovarsko-srijemske županije potpisali ugovor o provedbi projekta pomoći starijim osobama

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i načelnici 14 općina iz Vukovarskosrijemske županije potpisali su danas ugovor o provedbi programa Ministarstva "Pomoć u kući starijim osobama" vrijedan je 3.155.000 kuna kojim će se obuhvatiti 1260 starijih osoba.

Tim programom zaposlit će se oko stotinjak osoba.

Predstavljajući taj program, koji je za sada ograničen na Vukovarsko-srijemsku županiju, Jadranka Kosor je rekla da je međugeneracijska solidarnost novina u našem društvu te da će se u drugoj polovici godine javnosti predstaviti razni programi iz tog područja rada Ministarstva.

Istaknula je da su se tu koristila austrijska iskustva skrbi za starije ljude te da je potrebno potaknuti javnost za taj problem.

Ministrica je pohvalila interes načelnika općina koji su danas potpisali ugovor o provedbi tog programa te je pozvala i lokalnu samoupravu u Hrvatskoj da se uključi u programe Ministarstva jer, kako je istaknula, država ne može sama riješiti takve probleme.

(Hina) xaš yaz

Pročitajte više