Jadran galenski laboratorij širi poslovanje u EU, na Bliskom Istoku, jugoistočnoj Aziji i Južnoj Koreji

Foto: JGL.hr

RIJEČKA farmaceutska kompanija Jadran galenski laburatorij (JGL) od početka godine potpisala je ugovore o distribuciji svojih robnih marki u Španjolskoj, zemljama Bliskog Istoka i jugoistočne Azije, te memorandum o suradnji s respektabilnom južnokorejskom tvrtkom.

Sa španjolskim partnerom ugovor se vezuje uz prodaju Vizol S očnih kapi koje će na tom tržištu biti licencirane pod brendom partnera. Lansiranje proizvoda predviđeno je za zadnje tromjesečje 2016. godine, priopćili su iz JGL-a.

"Tržište zemalja Europske unije postalo je prošireno domaće tržište za našu tvrtku.“, izjavila je mr.sc. Dunja Siuc Valković dr. med., direktorica Globalnog upravljanja razvojem poslovanja JGL-a

"Riječ je o vrlo zasićenom tržištu, no dobro probrani i cjenovno konkurentni proizvodi s dodanom vrijednošću i dalje imaju mjesta na takvim tržištima", pojasnila je.

Također, prilikom prošlomjesečnog posjeta zemljama regije ASEAN, predstavnici tvrtke u Južnoj Koreji potpisali su memorandum o suradnji s etabliranom kompanijom Jeil Pharmaceutical koji je temelj budućeg plasmana robnih marki i B2B modela suradnje između dviju kompanija.

Južnokorejsko farmaceutsko tržište vrijedno 20 milijardi dolara

"Južnokorejsko farmaceutsko tržište vrijedno je dvadesetak milijardi dolara, a JGL je prepoznat kao EU kompanija s velikim mogućnostima u tehnološkoj platformi sterilnih otopina. Uz Jeil Pharmaceutical, pregovaramo sa šest kompanija o mogućoj dvosmjernoj suradnji koja bi uključivala projekte zajedničkog razvoja i transfera znanja, kao i moguću proizvodnju asortimana korejskih partnera za europsko tržište u našim proizvodnim pogonima.“

Osim toga, riječka tvrtka u jugoistočnoj Aziji nedavno je potpisala nove ugovore za plasman Aqua Maris proizvoda na tržištima Vijetnama, Indonezije, Singapura, Tajlanda, Malezije, Filipina i Tajvana. Na tržištu Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, odnosno u MENA regiji, započete su suradnje za portfelje nazalnih sprejeva i oftalmoloških proizvoda, a nedavno je ostvaren i prvi izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate.

Prodaja će se tijekom sljedeća dva tromjesečja početi realizirati i u Saudijskoj Arabiji, Iraku i ostalim zemljama Perzijskog zaljeva. Konkretno, za tržište Saudijske Arabije potpisan je ugovor s vodećim proizvođačem i distributerom, tvrtkom Tabuk Pharmaceuticals, koji će za JGL distribuirati razvojne i inovativne proizvode kompanije, njih šest iz asortimana Aqua Maris.

Pročitajte više